Tânărul Oneștean – Veșnicia s-a născut la Sat”

Asociația „PATMOS” Onești, care își desfășoară activitatea sub binecuvântarea Înalpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și a Protoieriei Onești, asociație care include aripa de Tineret A.T.O.R. a Protoieriei, a semnat un nou contract de finanțare cu Autoritatea publică finanțatoare a Consiliul Județean Bacău, în baza legii 350/2015. 
Proiectul de anul acesta din categoria celor de Tineret, este intitulat: „ Tânărul Oneștean – Veșnicia s-a născut la Sat”. 
Proiectul „ Tânărul Oneștean – Veșnicia s-a născut la Sat” are ca scop prin activitățile de tineret și culturale, dezvoltarea dialogului intercultural între tinerii din diverse zone regionale ale țării, crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării, să împărtășească valorile de viață creștine și să redescopere împreună importanța promovării valorilor naționale, mai ales a tradițiilor și a Satului românesc. 
Grupul țintă pe care se focusează acest proiect sunt tinerii de diferite vârste din Județul Bacău și în special din zonele limitrofe ale Municipiului Onești, dar și membrii comunității locale precum părinții, cadrele didactice ca beneficiari indirecți, precum și tineri din alte zone ale țării ce vor participa la acest eveniment.
Activitățile proiectului sunt: 
– activități culturale (conferințe, concerte, seară folk)
– work-shopuri de handmade și dezbateri academice
– activități social – filantropice (participarea la masa bucuriei, ecologizare)
– promovare mass-media (fotografie, editare, video, articole), 
– activități liturgice (participarea la slujbele Bisericii) și 
– activități turistice (drumeții și pelerinaje)

Acest proiect are o perioadă de desfășurare de 2 luni, din august până în septembrie, anul curent.

Distribuie articolul pe: