Ședință administrativă în Protopopiatul Onești

În ziua de 25 octombrie 2019, Ziua Armatei Române, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Grozești-Oituz, preoții Protoieriei Onești, s-au întrunit în cadrul ședinței administrative.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintel Liturghii, urmată de slujba parastasului pentru Eroii Neamului, la cimitirul Eroilor din Oituz.
Cuvântul de deschidere a aparținut părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu, care a prezentat ordinea de zi.

Delegatul Arhiepiscopiei, Părintele Ciprian Ignat, Secretar Eparhial, a transmis binecuvântarea Ierarhului nostru, gândurile de recunoștință în legătură cu aportul preoților Protoieriei la manifestările prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Roman, Sfânta Cuvioasă Parascheva, la împlinirea celor 10 ani de la ridicarea Centrului Eparhial la rang de Arhiepiscopie.

Cu acest prilej s-au prezentat două apariții editoriale: volumul de predici „Evanghelia astăzi”, compendiu de cuvântări din perioada celor 10 ani de studii realizate de Părintele Arhiepiscop Ioachim, în Franța (1990-2000), cuvântările au fost adresate creștinilor ortodocși dintr-o societate secularizată, care tinde să se extindă și spre neamul românesc. Al doilea volum „Hrisoave – acte de sfințire consemnate între anii 2009-2019, certificate de naștere sau ale trăirii vieții spirituale, pe cuprinsul Eparhiei”.

În continuare, părintele Simion Purice și părintele Bogdan Ionel Piștea, preoți ai Parohiei gazdă au făcut o sinteză a activităților desfășurate în perioada anilor 2016-2019, cu predilecție pomenirea celor 18600 de eroi înhumați în cripta cimitirului aflat în proximitatea Bisericii parohiale.

În succesiunea ședinței, părintele Silviu Andrei Neicu, preot slujitor la Parohia „Precista”, Tg. Ocna, a prezentat referatul „24-25 octombrie – Ziua Armatei – mistificări, interpretări, lămuriri”.

La final s-au discutat probleme administrative, s-au adus mulțumiri delegatului eparhial și preoților prezenți.

Distribuie articolul pe: