Peste 100 de pelerini in vizită la Sfinții din Grecia

La ceas de Vecernie, însoțiți de o lună plină pe tot parcursul traseului, peste 100 de pelerini din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au pornit duminica, 10 Noiembrie, intr-un pelerinaj pe teritoriul Greciei.

Având binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, credincioșii, însoțiți fiind de parintele Protopop Ioan Bârgăoanu și de maicile de la Centrul Eparhial, au poposit astăzi in orașul binecuvântat Salonic, unde au fost primiți de Sfinții locului.

Intr-un duh de rugăciune, având in suflet dorința de a cere binecuvântarea Sfinților și mijlocirea lor către Dumnezeu, s-au închinat Sfintelor Moaște ale Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sf. Mc. Anisia, ale Sf. Ier. Grigorie Kallidis, ale Sf. Cuvioși Teodora și David din Salonic, ale sf. Vasile cel Nou, Marturistorul, și ale sf. Ier. Grigorie Palama.

Pelerinajul duhovnicesc va continua mâine prin vizitarea Complexului duhovnicesc Meteora, urmând sa poposim in partea a doua a zilei in insula Corfu, pentru vizitarea Sf. Ier. Spiridon, făcătorul de minuni și a Sf. Împărătese Teodora.

Slava lui Dumnezeu pentru ocrotirea Sa și pentru binecuvântarea prietenilor Săi!

Distribuie articolul pe: