Biserica din Grozești-Oituz și-a cinstit ocrotitorii

În ziua de Miercuri, 13 noiembrie 2019, de prăznuirea Sfântului Ioan Gură de Aur și a mamei sale, Sfânta Antuza, la Parohia Grozești-Oituz a avut loc primul hram de toamnă din istoria parohiei.

La momentul sfințirii Bisericii din Oituz, din ziua de 26 mai 2019, s-a hotărât de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ca Sfântul Ioan Gură de Aur și Sfânta Antuza, mama sa, să devină împreună cu Sfinții Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Parohiei Grozești-Oituz, fiind singura biserică cu acest hram din cuprinsul eparhiei Romanului și Bacăului.

Programul liturgic a fost unul deosebit și a început în ajunul sărbătorii cu Slujba Vecerniei, Litia și Utrenia.

În ziua hramului, după Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de un sobor de preoți din Protopopiatul Onești, sub protia PC Părinte Inspector Ilarion Mâță, care a transmis binecuvântările arhierești și de felicitare din partea arhipăstorului nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și gândurile de rugăciune ale PC Părinte Ioan Bârgăoanu, Protoiereu de Onești, pentru preoții slujitori și enoriașii parohiei care au ajutat de-a lungul timpului la construcția și înfrumusețarea bisericii din istorica localitate Oituz, cunoscută ca “Mausoleu duhovnicesc al eroilor Reîntregirii Neamului”. Cuvântul de învățătură a fost rostit de PC Părinte Ionel Piștea de la parohia Sfântul Nicolae din Onești, care a evidențiat viața și învățătura Sfântului Ioan Gură de Aur.

La final a fost săvârșită Slujba Parastasului pentru ctitori și cei adormiți și o Rugăciune de mulțumire, urmată de Agapa frățească pentru toți cei prezenți pregătită la Casa de prăznuire.

Părintele Simion Purice și Părintele Bogdan Ionel Piștea, gazdele evenimentului, au adus mulțumiri tuturor celor care au participat și s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestei sărbători.

Distribuie articolul pe: