Părintele Necula, revedere în rugăciune și dialog cu prietenii din Onești

Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului a fost sărbătorit la Onești cu sporită bucurie prilejuită de prezența în mijlocul credincioșilor de aici a părintelui Constantin Necula, conferențiar în cadrul Facultății de Teologie “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Ziua sărbătorii a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim sub protia Părintelui Necula în Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, alături de părintele inspector eparhial Ilarion Mâță și preoții slujitori ai catedralei. Din mulțimea de credincioși prezentă la slujbă s-au distins numeroși copii, spre bucuria oaspetelui care i-a apreciat în mod deosebit, asimilându-i în cuvântul de învățătură despre prunca Maria, adusă astăzi la Templu.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele profesor a fost felicitat de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu și de către toți cei prezenți cu ocazia împlinirii a 25 de ani de slujire a Bisericii din treapta de preot, mulțumindu-i că a ales să-și petreacă această zi în mijlocul lor, oferindu-i florile recunoștinței și daruri din partea Ierarhului. Spre cinstirea Maicii Domnului și a Nașterii Dumnezeiescului Prunc, întâlnirea de la biserică s-a încheiat în cântec de colinde.

A urmat o vizită a părintelui Constantin Necula în Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Doctor Luca”, la Secția “Neonatologie”, unde a fost întâmpinat de conducerea unității, Manager Dr. Oana-Mihaela Secară împreună cu personalul secției. Alături de părintele inspector, părintele protopop și părinții prezenți s-au rugat pentru mame, pentru pruncii lor nou născuți și pentru personalul medical. Tot aici au binecuvântat înnoirea acestei secții cu un aparat performant de osmoză și dedurizare a apei, donație a Protoieriei Onești. Părintele a transmis cuvinte de apreciere pentru condițiile excelente de furnizare a actului medical în această instituție, pentru profesionalismul, credința și dragostea regăsite la cadrele medicale angajate în acest spital.

Spre seară, începând cu ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor din urbea oneșteană, Părintele Necula a conferențiat pe tema “Maica Domnului și intrarea Bisericii în lume”, în partea a doua a întâlnirii susținând și o interactivă serie de întrebări și răspunsuri, dialogând astfel cu publicul numeros prezent la eveniment. Conferința a avut și un caracter social-filantropic, cu acest prilej organizându-se o strângere de fonduri pentru dotarea spitalului oneștean cu două aparate menite să monitorizeze oxigenul la nou născuți, în cadrul Secției “Neonatologie”.

La final, părintele Protopop Ioan i-a transmis din partea oneștenilor bucuria revederii, i-a oferit o distincție ca apreciere din partea Înaltpreasfințitului Ioachim și i-a lansat o nouă invitație pe Valea Trotușului pentru luna martie a anului viitor.

Pr. Alexandru Pânzaru

Distribuie articolul pe: