La mulți ani românilor de pretutindeni!

În ziua Duminică, 1 Decembrie 2019, când s-au împlinit 101 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia (1 Decembrie 1918), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Monumentul eroilor din curtea Bisericii Ortodoxe din Oituz, în prezența oficialităților locale și a mulțime de credincioși, după intonarea Imnului de stat, s-a săvârșit Slujba de Tedeum cu prilejul Zilei Naționale a României și a avut loc ceremenialul de depunere de coroane la cripta unde sunt înhumați cei aproximativ 18.600 de eroi căzuți la datorie în timpul luptelor din Primul Război Mondial.

Au urmat o serie cântece patriotice intonate de corala “Pr. Dr. Ioan Tudorache” a parohiei și de interpretele de muzică populară din Oituz: Florina Botezatu, Larisa Lupu, Andrada Barote și Patricia Botezatu.

Această zi a fost prilej de comemorare a celor care, acum 101 de ani, au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și datorită cărora noi astăzi trăim într-o țară liberă și independentă în care putem să ne manifestăm liber credința noastră strămoșească pentru păstrarea căreia au luptat și s-au jertfit înaintașii noștri dintotdeauna.

Mulțumim tutoror pentru această zi binecuvântată petrecută în Biserica lui Hristos.

La mulți ani românilor de pretutindeni!

Distribuie articolul pe: