Slujbă de sfinţire cu ocazia schimbarii denumirii şcolii din comuna Căiuți

Joi, 05 decembrie 2019, la Şcoala Gimnazială Răducanu Rosseti din comuna Căiuți, a avut loc o slujbă de sfinţire cu ocazia schimbarii denumirii şcolii din Şcoala Gimnazială Căiuţi în Şcoala Gimnazială “Răducanu Rosetti” Căiuţi si a înaugurarii unui teren de sport multifunţional realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Căiuţi prin Acord de asociere cu Fundeţia Terre des Hommes.

Ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost prezent în mijlocul tinerilor de la Şcoala Gimnazială „Răducanu Rosseti”– Căiuți PC Pr. Protopop Ioan Bârgăuanu, Protopop al Protopopiatului Onești, alături de reprezentanții celorlalte instituții locale și județene, printre care doamna deputat, prof. Theodora Şotcan, doamna Inspector Şcoalar General Adjunct, prof. Ana Maria Egarmin, domnul Vilică Munteanu, profesor arhivist, istoric, colecţionar, fost director al Arhivelor Statului Judeţului Bacău, domnul primar Gabriel Orândaru, reprezentanţi mass media, cadre didactice și elevi.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de PC Pr. Protopop Ioan Bârgăuanu și Părintele Protosinghel Theodor Ambăruș de la Mănăstirea Caraclău, alături de un sobor de preoți. Au urmat apoi discursurile oficialităților județene și locale.

Programul a continuat cu câteva momente artistice cu temă sportivă prezentate de către copiii şi tinerii din localitate, după care au avut loc două partide de fotbal inaugurale.Sportul a fost, este şi va fi întotdeauna un bun remediu pentru sănătatea trupească dar şi pentru relaxare. Sf. Pavel spune: „trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu”. (1 Cor. 6, 19).A consemnat Pr. Andrei Turcu

Distribuie articolul pe: