Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai” desfășurat în Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr. 2 din Târgu Ocna

În perioada 1-14 decembrie, copiii Școlilor Generale nr. 1 și nr. 2 din Târgu Ocna au răspuns invitației Bisericii de a se alătura unui proiect social-filantropic, sub numele de „Fă Rai din ce ai”.

Proiectul acesta a fost implementat în toată Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin Departamentul Provita și având sprijinul și ajutorul directorilor și a profesorilor din școlile participante.

Având ca îndrumători de proiect pe profesoara de religie Oana Chiticaru și pe profesoara învățător primar Cristina Roncea, copiii au răspuns „PREZENT” strigătului copiilor săraci din cuprinsul Protoieriei Onești. Au adus fiecare ce au putut pentru a-i bucura pe alți copii, pentru a le face Sărbătoarea Nașterii Domnului mai frumoasă.

Acestui proiect s-au alăturat și elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare care au adus la fel daruri pentru cei aflați în nevoie.

Învățător primar Cristina Roncea ne-a spus: “Din inimă aduc mulțumiri tuturor celor ce au rupt bucăți de suflet spre a le contopi în puzzle-ul binefacerii, în cadrul proiectului „FĂ RAI DIN CE AI!” Colegi, copii și părinți, împreună dăruim și anul acesta pentru că știm că „Dăruind vei dobândi”, știm că prin micile noastre fapte de iubire îl facem pe Dumnezeu dator, iar El răsplătește înmiit iubirea noastră.

Nădăjduim să facem rai din ce avem și pentru cel de lângă noi, ca împreună să ne bucurăm alături cu magii și păstorii, primindu-L în ieslea inimii pe Pruncul Iisus!“

În perioada 16-17 decembrie s-au adunat toate darurile, iar în perioada 18-20 decembrie au fost împărțite în multe din parohiile de pe cuprinsul Protoieriei Onești. Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat și au adus, prin darul și dragostea fiecăruia, o bucurie, un zâmbet pe chipul celor care au beneficiat de aceste daruri.

Preot Elisei Roncea Departamentul Provita al Protoieriei Onești

Distribuie articolul pe: