Un nou slujitor a fost ales pentru Catedrala din Onești

Astăzi, 16 februarie 2020, în “Duminica Fiului Risipitor”, la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Municipiul Onești a fost o zi plină de bucurie și de emoție pentru slujitorii și enoriașii parohiei acesteia, prilejuite de instalarea unui nou slujitor.

Numeroși preoți și credincioși s-au adunat în tinda catedralei la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită sub protia Părintelui Arhimandrit Andrei Ioniță, reprezentant al Centrului Eparhial de la Roman.

Din soborul preoților au mai făcut parte Părintele Ioan Bârgăoanu, Protopop de Onești, Părintele Cezar Paul Hârlăuanul, profesor al catedrei Biblice din cadrul Facultății de Teologie din Iași, Părintele Justinian Alupei, Parohul Catedralei, alături de preoții slujitori, preoți și diaconi invitați la acest eveniment. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala “ Armonia Ion Cunțan” dirijată de prof. Aristică Vaida.

La finalui Sfintei Liturghii, Părintele Protopop Ioan a dat citire Deciziei semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin care părintele Petru Pavăl este numit slujitor al Parohiei “Pogorârea Sfântului Duh”, post eliberat prin pensionarea părintelui Iulian Cărăușu. Prărintele Iulian, slujitor emerit, iubit de enoriași și de colegi, rămâne îmbisericit al catedralei după 42 de ani de rodnică și vrednică slujire, de peste 23 de ani în urbea oneșteană, cu multe realizări pastoral-misionare și gospodărești, notabilă fiind și coordonarea lucrărilor de zidire a Capelei “Sf. Pantelimon” din incinta spitalului municipal.

Încă din perioada studiilor, părintele Petru, a fost angajat în funcția de șef serviciu triaj, la Policlinica “Providența” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Hirotonit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, a slujit ca diacon la Centrul Eparhial de la Roman, apoi din treapta de Preot a slujit la Parohia Hârja, împlinind misiunea de consiler spiritual al Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice din Hârja. Se prezintă cu un CV impresionant, între care se regăsesc o Diplomă de Doctorat în Hermineutică și Teologie Biblică obținută la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cu titlul „ בּשושָׁי ראְָ ש ָׁׁ ש ” (Šeʼār – yāšûb) “Întoarcerea rămășiței lui Israel reflectată în cartea profetului Isaia”, coordonator științific: Pr. Prof. Dr. Petre Semen, alături de cele de licență și master și multiple publicații în reviste de specialitate.

Cei doi slujitori au ținut cuvântări emoționante, au primit flori și au fost felicitați de părintele protopop și de toți cei prezenți.

Distribuie articolul pe: