Duminica a III-a a Sfântului și Marelui Post, în Parohia “Sf. Împarați Constantin și Elena” din orașul stațiune Târgu Ocna

În Duminica a III-a a Sfântului și Marelui Post, în Parohia “Sf. Împarați Constantin și Elena” din orașul stațiune Târgu Ocna, a avut loc un eveniment deosebit pentru viața pastoral-misionară a comunității.Ziua în care,în mod deosebit, se prăznuiește SEMNUL CRUCII, ca putere mântuitoare și dimensiune supremă a biruinței prin jertfă, a fost aleasă pentru a fi prezentat în mod oficial noul preot paroh al Bisericii în persoana parintelui Andrei Turcu.

Ziua a debutat cu săvârșirea slujbei Utreniei și a Acatistului Sfintei Cruci. După ritualul scoaterii Sfintei Cruci, a urmat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Săvârșită în sobor sub protia Părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu, lucrarea liturgică a respectat îndrumările Sfântulului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, recomandările Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului precum și noile norme impuse de starea de urgență datorată Epidemiei Covid-19, prin desfășurarea ei pe o scenă special amenajată în fața locașului de închinare.

La final, părintele protoiereu de Onești, a comunicat celor prezenți Decizia de numire a noului preot paroh, semnată de chiriarhul locului și luată în Permanența Eparhială în data de 25 februarie 2020, decizie valabilă începând data de 1 martie același an.

Felicitându-l pe părintele Andrei, părintele protoiereu l-a recomandat comunității ca un tânăr energic, pregătit teologic și cu frumoase realizări până la acest moment atât pastorale (suplinid în ultimul an Parohia Filipesti) cât și social-filantropice (prin Proiectul „Masa Bucuriei” implementat în cadrul Protopopiatului Onești).

Amintim că Biserica Sf.Imparați din Tg. Ocna este cunoscută în special pentru evlavia pe care creștinii din toată țara o au față de martirii și mărturisitorii care au pătimit în perioada comunistă în Spitalul Penitenciar din proximitatea lăcașului de cult.

Doamne ridică pe Crucea iubirii Tale păcatele lumii!

Pr. Andrei-Silviu Neicu.

Distribuie articolul pe: