Sfântul Ilie Proorocul – Ocrotitorul Văii Slănicului

Ziua de cinstire a Slăvitului Prooroc Ilie, ocrotitorul bisericii din Localitatea Slănic-Moldova, a fost serbată cu multă evlavie de către preoți și credincioși.

Cu binecuvântarea Arhipăstorului nostru, Înaltpreasfințitul Ioachim al Romanului și Bacăului, sub protia Preacucernicului Părinte Protoiereu Ioan Bârgăoanu, înconjurat de un sobor de preoți, s-a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie într-o frumoasă atmosferă duhovnicească, răspunsurile liturgice fiind date de întreaga suflare prezentă.

Părintele Protoiereu a ținut un cuvânt de învățătură, evocând viața și lucrarea Sfântului Ilie și accentuând importanța cunoașterii și împlinirii chemării pe care Dumnezeu a făcut-o oamenilor prin Sfântul Prooroc: ,,Atât ajunsese de apropiat Ilie de Dumnezeu, încât nu a deschis cerul după trei ani și șase luni de secetă, decât la strigarea Tesviteanului, de unde se vede ascultarea pe care o are Domnul față de cei ce împlinesc legea Lui. Mai mare lucru decât să asculte Dumnezeu cererile noastre este ca noi mai întâi sa ascultăm, să împlinim voia lui Dumnezeu, să trăim ceea ce ne învață Hristos”.

După slujba de mulțumire, s-a săvârșit slujba pomenirii ctitorilor adormiți; iar harnicii enoriași au pregătit și împărțit câte un acatist, o revistă si pachete cu alimente tuturor celor prezenți.

La final Preotul Paroh Valentin Ilie a mulțumit Cucernicilor Preoți si credincioșilor pentru dragostea cu care au onorat invitația autorităților locale, pentru implicarea în buna desfășurare a lucrărilor din parohie.

De remarcat este apariția unui nou număr al „Revistei numarul 1” care aduce în atentie evenimente culturale, social filantropice si activitați gospodarești ale urbei.Slavă lui Dumnezeu, care ne-a bucurat și în acest an prin mijlocirea Sfântului Prooroc Ilie, Ocrotitorul Văii Slănicului si al orașului nostru.

Distribuie articolul pe: