Școala de vară din Catedrală “Să învățăm Sfânta Liturghie!”

În perioada 13 iulie – 15 august, în Parohia “Pogorârea Sfântului Duh” din Municipiul Onești s-a desfășurat Școala de vară din Catedrală “Să învățăm Sfânta Liturghie!”, o activitate educațională și recreativă dedicată copiilor și tinerilor.

Preoții Parohiei “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești au organizat în perioada 13 iulie – 15 august prima ediție a Școlii de vară din Catedrală, activitate dedicată copiilor și tinerilor, al cărei obiectiv a fost acela de a-i învăța Cântările Sfintei Liturghii.

Cursurile s-au desfășurat în spațiul generos din tinda catedralei și au fost structurate sub forma unor prezentări power point cu noțiuni teoretice, învățarea și repetarea cântărilor, bineînțeles, cu multe pauze delicioase.

Tot în categoria pauzelor s-au încadrat și ieșirile în natură presărate cu voie bună, jocuri în echipă, plimbări, cântece acompaniate de chitară, rugăciuni rostite în locuri istorice, toate contribuind la definirea echipei și la apropierea dintre tineri; la toate activitățile s-au avut în vedere recomandarile date pentru contextul social actual, tulburat de pandemie.

Întreaga activitate a fost susținută financiar de gazda acestui proiect, anume “Parohia Pogorârea Sfântului Duh” din Onești și de slujitorii ei, cu implicarea directă a Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu și a altor prieteni ai catedralei.

Pe data de 15 august, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, participanții au susținut “examenul final”, oferind răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii, arătând cunoștințele dobândite, revărsând dragostea și bucuria lor spre sufletele tuturor celor prezenți în catedrală la această sărbătoare.

La finalul slujbei, prin slujitorii catedralei, tinerii au primit diplome de participare și daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ale cărui rugăciuni și grijă părintească au însoțit acest proiect.

Echipa formată în acest context își propune implicarea într-un nou proiect în viitorul apropiat, iar prieteniile și amintirile cu siguranță vor rămâne în inimile tururor pentru întreaga viață.

Distribuie articolul pe: