1 Iunie la Salina Târgu Ocna

Ziua Copilului a fost sărbătorită în ziua de 1 Iunie și la Salina din Târgu Ocna. Astfel, la primele ore ale dimineții, copiii de la Școala Generală “Învățător Neculai Pâslaru” Caşin, însoțiți de pr. prof. Florin Blănaru și de Dna Învățătoare Vîșcă Cristina, au coborât în cele mai de jos ale pământului, în inima masivului de sare.

Prima oprire a fost în biserica Sf. M. Mc. Varvara și Sf. Cuv. Mc. Paraschevi din Roma, unde, împreună cu părintele slujitor Elisei Roncea, au rostit rugăciunea Tatăl nostru și au intonat cântarea Hristos a Înviat, mulțumind astfel lui Dumnezeu pentru ziua aceasta și rugând pe Dumnezeu să îi ocrotească în toate zilele vieții lor.

Au aflat apoi detalii despre Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor și despre modul de extragere a sării. La sfârșit au primit din partea Protoieriei Onești dulciuri și câte o iconiță ca amintire. Începând ziua cu rugăciune și popas în Locașul DOMNULUI, au pornit apoi însoțiți de părintele profesor și de doamna învățătoare spre baza de turism și agrement, unde au avut parte de multe activități educative și distractive.

Mulțumim astfel pentru buna colaborare și parteneriat între Protoieria Onești și Școala Gimnazială Caşin.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Distribuie articolul pe: