O zi, două milenii și milioane de jertfe…

Praznicul Înălțării Domnului a constituit ca în fiecare an, un prilej pentru ca în Bisericile Ortodoxe, Liturghia să fie dublată de slujbe de pomenire și evenimente comemorative în cinstea eroilor neamului din toate timpurile și locurile.

Într-un proiect inedit, astăzi 10 mai 2021, manifestările s-au desfășurat în cinci locații diferite: Monumentul Vânătorilor de Munte – Schitul Cuviosul Eftimie cel Mare – Cireșoaia, Mausoleul Eroilor – Măgura Ocnei, Monumentul Eroilor Independenței vis-a-vis de Biserica Răducanu, Cimitirul cu Tunuri – Biserica Sfântul Nicolae și Cimitirul Eroilor de la Poieni.

La acest moment părintele protopop Ioan Bârgăoanu, preoți ai orașului-stațiune, monahi și monahii s-au rugat alături de autorități (instituția primarului, consiliul local) și credincioși, pentru sufletele celor căzuți eroic pe altarul Bisericii și al Neamului.

De asemenea, atât după Dumnezeiasca Liturghie, cât și la finalul pomenirilor a fost citit mesajul Înaltpreasfintitului Părinte IOACHIM intitulat „Jertfa eroilor – icoană a națiunii înaintea căreia va arde necontenit flacăra recunoștinței noastre”.

Veșnică odihnă fericiților întru adormire eroi, ostași și luptători români!!

Distribuie articolul pe: