“Mausoleul duhovnicesc al eroilor de pe Valea Oituzlui”

În ziua de 10 Iunie 2021, de Praznicul „Înălțării Domnului” când este și “Ziua eroilor”, în bisericile din România, după Sfânta Liturghie, s-au oficiat slujbe de pomenire ale eroilor. La ora 12.00 toate clopetele bisericilor au bătut, amintind de jertfa eroilor din toate timpurile și locurile.

La Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Oituz – “Mausoleul duhovnicesc al eroilor de pe Valea Oituzlui”, s-a săvârșit Slujba Parastasului pentru cei ce și-au jertfit viața pentru apărarea țării, întregirea neamului nostru românesc și apărarea dreptei credințe strămoșești.

Au fost prezente autorități centrale, județene și locale. S-au ținut câteva alocuțiuni și a fost transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului cu prilejul “Zilei eroilor”.

La sfârșit, cei prezenți la eveniment, au depus jerbe și coroane de flori, intonându-se totodată imnul eroilor, în semn de prețuire pentru cei ce și-au jertfit totul pentru neam, țară și credință.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea tuturor celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului.

Veșnica lor pomenire din neam în neam!

Distribuie articolul pe: