Casa ANASTASIA, o casă pentru prunca Parascheva

Zi de împlinire în Protopopiatul Onești!

Prima din cele 7 locuințe sociale din Proiectul „Casa BUCURIEI”, dezvoltat de Protopopiatul Onești, s-a înveșmântat în haină de sărbătoare!Astăzi, 7 octombrie 2021, Casa ANASTASIA a fost sfințită de un sobor de preoți sub protia Părintelui prof. Consilier Ilarion Mâță, împreună cu Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, de față fiind și autoritățile locale.

Proiectul „Casa BUCURIEI” este implementat în Protopopiatul Onești cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin sectorul de Asistență Socială al Eparhiei. Protopopiatul Onești își propune prin acest proiect să construiască sau să amenajeze 7 astfel de case în zona Protopopiatului, scopul acestor case fiind exclusiv filantropic, și anume ajutorarea semenilor care trec prin situații dificile în viață, oferindu-le astfel confortul unui loc pe care să-l numească ACASĂ.

Casa ANASTASIA este prima casa finalizată din proiect, fiind construită de Protopopiatul Onești în doar șapte luni de zile, costul total al construcției însumând aproximativ 80.000 lei.Terenul a fost oferit de Consiliul Local Mănăstirea Cașin, prin buna colaborare cu Doamna Primar ing. Adriana Enache, edilul Comunei.Începând de astăzi a fost oferită spre folosire, complet mobilată și utilată, unei familii sărmane cu 7 copii pe o perioada nedeterminată, cu condiția îngrijirii copiilor și școlarizării lor.

Familia se numește Coman, tatăl Iulian (37 de ani) și mama Rodica (31 de ani), iar copiii: Raluca (11 ani), Denisa-Elena (10 ani), Iulian (8 ani), Delia (7 ani), Natalia-Ioana (4 ani), Emanuel (2 ani), Mădălin (1 an) iar în curând familia va avea încă un membru, pe prunca Parascheva.

Casa a fost construită de către Protopopiatului Onești, Parohia Buna Vestire – Mănăstirea Cașin, Parohia Mănăstirea Cașin, Asociația Patmos – Onești și Asociația Suroti.

Au fost aduse mulțumiri de asemenea tuturor oamenilor de bine care ajută financiar la realizarea acestui proiect: Arhiepiscopul Ioachim Giosanu, familia Ioan și Lidia Fânaru, familia Bogdan Priscoviță, familia Ioan-Mihai și Maura Fudulache, familia Dănuț și Mirela Jitea și Petrișor Porumb.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Distribuie articolul pe: