Eveniment istoric la Târgu Ocna

Astăzi 16 septembrie 2019, peste 500 de copii din orașul de pe cursul mijlociu al râului Trotuș au primit, binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În cadrul proiectului „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, inițiat de ierarhul iubitor de tineri, în curtea Bisericii Buna Vestire-Răducanu, începutul noului an școlar s-a transformat sub stropi de aghiasma, rugaciune și zâmbet, în întâlnire de taină sub cer de septembrie între Biserică și Școală.

Deopotrivă preoți, cadre didactice și elevi atât din oraș, cât și din localitățile cuprinse între Dofteana și Târgu Trotuș au luat parte la acest demers. După momentul de rugăciune ierarhul a înmânat diplome profesorilor și pachete cu rechizite și dulciuri copiilor. În cuvântul de Învățătură care a încheiat festivitatea Înaltpreasfințitul Părinte IOACHIM a subliniat colaborarea dintre preot și cadru didactic, axă importantă în dezvoltarea educației spiritual-culturale și intelectuale a neamului. Mulțumind părintelui Arhiepiscop, protoiereu de Onești Ioan Bârgăoanu a scos în evidență faptul că reușita evenimentului s-a datorat și preoților din zonă care atât de la amvon cât și prin vizitele pastorale mențin conștiința și sufletul copilului aproape de Hristos. Activitățile de tip tabara ssu Școala vară au fost și ele amintite.

Ca simbol al acestei prime întâlniri de acest fel din Târgu Ocna, ierarhului i-a fost dăruită o icoană cu Maica Domnului. Instantaneele care au surprins evenimentul coroborat cu poza de final, spun mai mult decât cuvintele.

Pr. Andrei Silviu Neicu

Distribuie articolul pe: