Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhia la hramul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești

La sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Părintele Protopop Ioan a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți la hramul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești, în mijlocul cadrelor didactice, a elevilor și a invitaților.

În cuvântul de învățătură, părintele Ioan a vorbit celor prezenți despre misiunea triadei de ierarhi sărbătoriți, despre contribuția lor la luminarea epocii în care au trăit, importanța lucrărilor lor, dar și exemplul vieții lor, în special pentru tineri, dar și pentru viața spirituală și socială de astăzi a tuturor creștinilor.

De asemenea s-a săvârșit o slujbă de binecuvântare a trei noi laboratoare din cadrul colegiului, realizate din fonduri proprii, la inițiativa Prof. Mihai Ursache și Prof. Oana Paula Zaharia, directorii unității. La realizarea acestora s-au ostenit atât profesorii cât și elevii și personalul auxiliar deopotrivă.

Părintele Protopop le-a transmis binecuvântări din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și i-a felicitat pe toți pentru realizările colegiului și pentru frumoasa sărbătoare ce a devenit tradiție în capela acestei unități școlare.

Distribuie articolul pe: