Ședință lunară a preoților din Protoieria Onești

Luni, 3 februarie 2020, în Sala “Sfântul Ioan Evanghelistul” a Protopopiatului Onești a avut loc ședința lunară a preoților din cuprinsul acestei unități administrative.

În mijlocul preoților oneșteni, ca delegat al Centrului eparhial de la Roman a fost părintele Consilier Eugen Ciprian Ciuche, care a transmis binecuvântarea Ierarhului tuturor celor prezenți și, la invitația părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, a deschis întâlnirea cu o rugăciune de pomenire pentru părintele Dumitru Toflea, trecut de curând în veșnicie.

Între invitații din cadrul acestei întâlniri s-a numărat dl Gelu Marcu, director ANAF Onești, care a făcut o prezentare a formularului 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat. Un alt invitat la această ședință a fost dl Gelu Elisei, directorul Centrului de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a adus în atenția preoților informații prețioase despre viitoarele proiecte și pelerinaje la mănăstirile din cuprinsul arhiepiscopiei noastre, în țară, cât și în locuri deosebite din afara ei.

A urmat o conferița cu tema “Familia Preotului, model de pastorație în Biserică”, susținută de părintele Petru Roncea de la Parohia Viișoara.

Pe ordinea de zi au mai fost discuții legate de anumite probleme administrative, de proiectele viitoare între care “Marșul pentru viață” și alte evenimente ce se vor desfășura în Protoieria Onești.

Părintele protopop a mulțumit tuturor pentru prezență, invitaților și preoților, îndemnându-i pe toți la rugăciune pentru iertarea păcatelor și odihna cu drepții a părintelui Dumitru Toflea.

Pr. Alexandru Pânzaru

Distribuie articolul pe: