Pâinea cea de toate zilele oferită de Asociația Sfânta Anastasia din Târgu Ocna celor afectați de epidemie.

Asociația “Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna desfășoară în această perioadă , cu binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, mai multe programe destinate persoanelor afectate în aceste momente de epidemia de Covid 19.

Cel mai important proiect este acela prin care săptămânal Asociația distribuie în mod gratuit paine la câteva sute de familii din comunitate care sunt fie vulnerabile, în autoizolare la domiciliu, ori vârstnici ce evită expunerea și deplasarea la cumpărături.

Aceste pâini sunt distribuite cu ajutorul voluntarilor organizației, de două ori pe săptămână, mai exact miercurea și sâmbăta. Toată activitatea se desfășoară bineînțeles cu respectarea tuturor normelor epidemiologice și de protecție în vigoare, iar pâinea este comandată la una din brutăriile din comunitate, fiind ambalată în mod individual, evitându-se astfel contactul direct.

Pe lângă toate acestea, Asociația Sfânta Anastasia este alături de cei afectați de starea de urgență și de epidemie și prin alte acțiuni de întrajutorare, cum ar fi de pildă efectuarea cumpărăturilor și distribuirea acestora la domiciliu, plata facturilor către diverși furnizori, sau alte activități necesare desfășurării traiului in condiții optime a beneficiarilor.

Toate aceste programe vor continua bineînțeles pe întreaga perioadă a stării de urgență și a riscului epidemiologic existent de contaminare cu COVID-19.

Pr. Silviu Butucaru – Președintele Asociației “Sfânta Anastasia Romana”

Distribuie articolul pe: