Ziua învățătorului și Centenarului Marii Uniri

Astăzi, 5 iunie 2018, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a luat parte la un eveniment deosebit dedicat Școlii Gimnazile “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, organizat cu ocazia “Zilei învățătorului” și “Centenarului Marii Uniri”.

Elevii școlii au susținut un program literar-artistic și au fost premiați elevii eminenți. A urmat o prezentare cu tema “Marea unire a românilor” susținută de Prof. Ionel Abaza, directorul școlii, și au fost înmânate distincții drept recunoștință profesorilor și învățătorilor pensionari, erudiți, reprezentativi pentru învățământul oneștean.

S-au ținut cuvântări emoționante și s-au împărtășit impresii la o masă rotundă cu tema “Educația românească între tradiție și modernitate”. Din partea Centrului Eparhial a fost prezent părintele Ilarion Mâță, inspector eparhial, ce a lansat în rândul celor prezenți un îndemn la demnitate și credință.

La final, părintele Protopop Ioan și preoții prezenți au săvârșit o slujbă de pomenire pentru toți profesorii, învățătorii și elevii școlii ce au trecut în veșnicie.

Veșnică recunoștință învățătorilor neamului românesc!?

Distribuie articolul pe: