La Troița Sfintei Treimi – un nou început catehetic la Viișoara

Programul catehetic anual în arealul misionar al parohiei Viișoara cuprinde zece popasuri duhovnicești la cruci și troițe. Primul astfel de popas catehetic a avut loc în seara sărbătorii Sfintei Treimi, luni, 8 iunie 2020 la troița cu acest hram de la locul numit Valea Podului.

În aerul liber și dominat de mireasma florilor de salcâm și a teiului înflorit, în preajma celor două fântâni de lângă troița Sfintei Treimi, viișorenii au fost împreună-rugători la slujba sfințirii apei, a resfințirii celor două fântâni și la Acatistul Sfintei Treimi, primind și cuvântul catehetic izvorât din textul Acatistului: „Sfânt ești, Doamne Dumnezeul nostru, Cel ce în fața lui Adam cu chipul și asemănarea Ta, pe noi pe toți ne-ai cinstit și bunătăților Raiului moșteni ne-ai făcut” (Icosul al 5-lea).

Bucuria revederii după însingurarea din trista primăvară a acestui an a născut nădejdi de revenire la libertatea îmbrățișării în dragostea lui Iisus Hristos.

Fie ca binecuvântarea Arhiepiscopului nostru Ioachim să înnobileze cu har acest popasuri duhovnicești din cadrul misiunii catehetice a parohiei Viișoara. (a consemnat preot Petru Roncea).

Distribuie articolul pe: