Moment de bucurie duhovnicească și ospăț euharistic pentru elevii Școlii din Cașin

Întrucât sunetul clopoțelului ce anunță sfârșitul anului școlar începe să se audă, elevii Școlii Gimnaziale „Învățător Neculai Pâslaru” din Comuna Cașin I-au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care l-au primit. Și pentru că unul dintre cele mai frumoase moduri în care omul Îi poate mulțumi lui Dumnezeu este Sfânta Liturghie, aceștia, de la cei mai mici preșcolari și până la cei mai mari absolvenți ai gimnaziului, însoțiți fiind de cadrele didactice, de doamna director Nadia – Elena Manea și de domnul primar Cosmin Curelea, au poposit dis-de-dimineață, în biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Cașin.

Aici au fost întâmpinați de către părinții care slujesc în parohiile din comună, Pr. Marius Cojocaru, Pr. Ionuț Căciulă,Pr. Ciprian Bohălțeanu, de către Părintele secretar Petru Pavăl, delegat al Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu și de către profesorul lor de Religie, Pr. Florin – Robert Blănaru.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, trilurile emise de vocile copiilor s-au împletit cu cele ale îngerilor, cei dintâi intonând cântările și rostind rugăciunile știute.

Bucuria momentului a fost dată de faptul că toți copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Ca mulțumire pentru dragostea, devotanentul și conștiinciozitatea cu care au participat la orele de Religie, precum și la această activitate elevii au fost răsplătiți cu dulciuri.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți profesorii care au activat în cadrul Școlii din Cașin și foștii elevi ai acesteia, trecuți în viața veșnică.

La finalul slujbei, a fost evidențiată și apreciată munca și jertfelnicia cadrelor didactice, a preoților parohi și a Domnului Primar, care conlucrează spre binele și propășirea tinerelor vlăstare. De aceea, în semn de gratitudine față de munca lor, toți aceștia au primit diplome de onoare și icoane închinate Maicii Domnului.

Momentul se înscrie în cadrul proiectului „Biserica, Școala și Satul meu”, aflat la cea de a II-a ediție, proiect desfășurat în baza protocolului de colaborare între Școala „Învățător Neculai Pâslaru”, Cașin, parohiile din comuna Cașin și Protopopiatul Onești.

Distribuie articolul pe: