În ziua de 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena cei întocmai cu Apostolii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit Mănăstirea Codreanu, Metoc Chiriarhal

În ziua de 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena cei întocmai cu Apostolii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit Mănăstirea Codreanu, Metoc Chiriarhal

În ziua de 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena cei întocmai cu Apostolii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit Mănăstirea Codreanu, Metoc Chiriarhal, alături de soborul de preoți, în mijlocul mulțimii de credincioși prezenți aici cu prilejul hramului.

Încă de la primele ore ale dimineții, Înaltpreasfinția Sa a poposit mai întâi la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești unde l-a felicitat pe părintele Constantin Alupei cu prilejul sărbătorii, binecuvântând credincioșii prezenți și lucrările ce se săvârșesc la acest sfânt locaș.

La Mănăstirea “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, metocul chiriarhal situat pe Valea Oituzului, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de Preacucernicul Părinte Protopop Ioan Bârgăoanu, de Preacuvioasa Maică Stareță Stavrofora Magdalena împreună cu soborul de maici, preacuvioși și preacucernici părinți din împrejurimi, precum și mulțime de credincioși din partea locului, din Brașov, dar și din Botoșani, din satul natal al ctitorului.
În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul Andrei Turcu din comuna Mănăstirea Cașin, pe seama Capelei “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” a Protoieriei Onești.

La finalul slujbei a fost săvârșită o rugăciune de mulțumire la care au fost pomeniți ctitorii, închinătorii, obștea mănăstirii și toți ostenitorii locului acestuia. Tot atunci, s-a dat citire Gramatei Chiriarhale prin care Înaltpreasfinția Sa, la propunerea părintelui Protopop Ioan, a hirotesit întru Iconom Stavrofor pe Părintele Constantin Codreanu, felicitându-l pentru sărbătoarea de astăzi precum și pentru toată lucrarea și misiunea pe care o face prin acest așezământ monahal.
Toți pelerinii ce s-au bucurat de această frumoasă sărbătoare au mers apoi la o agapă oferită de părintele Constantin în cinstea sărbătorii de astăzi.

Distribuie articolul pe: